mandag 25. mars 2024

PÅSKE I: FINFINT PÅSKECRUISE TIL KIEL! ⛴️🥰

Fredag ettermiddag tok Lars og jeg fatt på årets påsketur til Kiel! ⛴️♥️ Denne gangen dro vi altså alene, i motsetning til i fjor, da bror Jan og svigerinne Liv Marit var med. Vi skulle kjøre direkte til Gardermoen og overnatte på hotell der, siden Lars måtte på jobb før vi kunne starte turen.

Vi har overnattet på dette hotellet ett par ganger før, og synes det er både praktisk og greit.

På turen nedover leste vi om magesjau på Kielferja! Jeg fikk straks vondt i magen (!), men ble beroliget av at dette dreide seg om Color Fantasy, og ikke Color Magic som var "vår" båt. Pjuh! 😅 I ettertid har jeg lest at det dreide seg om norovirus og ikke matforgiftning. Bra det, da!

Det er noe eget med hotellfrokost!

Med bilen parkert i parkeringshuset, var det på tide å gå ombord i Color Magic! 😄

Litt bølger da vi kom ut på mer åpent hav, og vi kjente det da vi gikk. Men ingenting å bli sjøsyk av, nei!


Utrolig at dette er inni en båt! Det er svære forhold!



Etter at vi la fra kai kl. 14, fant vi oss til rette på lugaren. Vi visste at det kom til å bli fullt på restauranter og butikker, så vi ventet ei god stund før vi gikk ut av lugaren. Vi hadde bestilt bord på Grand Buffet kl. 17.30, og der var det mat for enhver smak. Rosévinen var også et godt valg, og det ble med ett par flasker hjem. 



Søndag kl. 10 la vi til kai i Kiel. Fire timer der på en søndag er nok for vår del. Med stengte butikker og et rolig sentrum er det ikke så mye å verken se eller finne på, men vi gikk lenge og så oss rundt. Et konditori var åpent, og der spiste vi disse to kakene. Kanskje så de bedre ut enn de smakte, men de var fullt spiselige, altså!


Etter avslapning i lugaren, ble det en times tid med bading og badstue i Aqualand. Vi trodde badstua var felles for begge kjønn, men neida; én til hver. Det var herlig å sitte der, og gleden over egen badstue hjemme snart, ble veldig forsterket. 🤗

Bildet over viser Storebeltforbindelsen mellom Sjælland og Fyn. Et imponerende byggverk som er 18 km langt, med firefelts motorvei og dobbeltsporet jernbane. Vi seilte under broa. Det er umulig å forestille seg hvor svært dette er, hvis man ikke har sett det på nært hold.


På kvelden var det duket for show i en stor sal! Det var ikke lov å filme, kun ta bilder uten blitz. Dyktige aktører ga oss et flott og spektakulært show denne søndagskvelden! 


Etter showet var det godt å komme inn på lugaren igjen. Vi kunne selvfølgelig satt oss på en bar eller spist en pizza på Mama Bella Pizza Ristorante, men det gjorde vi altså ikke. Jo, vi spiste pizza - i senga! 🙊 Det har jeg faktisk aldri gjort før, selv om det kanskje høres litt merkelig ut! 😅 Men vi bestilte pizza og spiste den mens vi så siste del av påskekrimmen på NRK! Et herlig valg etter en dag full av opplevelser. 🥰


Ja, for det er tv på alle lugarer, med forskjellige kanaler. Vi holdt oversikt over hvor vi befant oss via kameraet som er montert i fronten av skipet. 



Så var vårt todagers cruise på Color Magic over. Frokosten inntok vi i Observation Lounge, og hadde full oversikt over innseilingen til Oslo. Regn, tåke og 2 gufne varmegrader ute, men fint og flott inne. 🥰


Sterkt forstørret på mobilkameraet, men et sted i Oslofjorden har altså noen et fritidssted - neppe fastboende - på ei øy. Særegent og sikkert helt spesielt å ha et slikt sted, men jeg er langt ifra misunnelig!
Fot Lars og jeg er fortsatt fornøyde med å ikke ha hytte. Vi liker tanken om å slippe å pakke og styre til hyttetur. Der man egentlig skal slappe av og kose seg, men så blir det likevel kjas og mas....! Takke oss til med ei påske vi kan bruke som vi vil, og ikke være bundet til ei hytte man føler man bruke fordi man har den! 😤


Etter å ha funnet igjen bilen innerst i parkeringshuset, startet vi på hjemturen kl. 10.30 i formiddag. Tørre og fine veier. Vi liker best å kjøre Østerdalen, og da må jeg som regel ta bilde av den flotte elgen i Stor-Elvdal! 


Nå står flere fridager foran oss, og vi skal fylle de med det som behager! Feiring av Farmorgullet Eileens 6-årsdag skjærtorsdag er foreløpig eneste spikra post på programmet. Hun får sparkesykkel av Farmor og Farfar, noe som står øverst på ønskelista. Etter samråd med mor Anette ble det denne (og ja, den ER svart og ikke rosa!):



         GLAD PÅSK!

DOING IT BY MYSELF! 💪🪚🪛🥰

Jeg er slett ingen tilhenger av å bruke engelske ord istedetfor norske, men nå passa det så bra å bruke overskrifta Doing it by myself vedrø...